Korte Vakantie KISC

Na een wat korte zomer vakantie, ben ik afgelopen Oktober een korte week naar mijn vaste bestemming in Zwitserland geweest! Een mooie plek en relatief goedkoop.

Voordeel is dat de omgeving bekend is en er altijd wel bekenden zijn. Ook nu. De DWP waar ik vaker met mee gaat is er ook. Het doel is om leuke wandelingen te maken en foto's te maken. De twee nieuwe lenzen zijn mee en ook de Irix 15 voor de nachtfoto's.

Lees Meer

'Shooting for Stars'

'Shooting Stars' oftewel 'Vallende Sterren'. In het weekend van 10 tot 13 Augustus was het weer tijd voor de jaarlijks Perseïdenzwerm met meer dan 40 vallende sterren per uur. Nu had ik de paar weken eerder ook al een poging gewaagd, maar door bewolking viel er hier in de regio niet veel te zien.

Lees meer

SSTV vanuit ISS - 20 jaar ARISS event

Een van mijn veel interesse is de radiohobby. Jaren geleden voor het Agentschap Telecom examen gedaan voor het doen van "experimenteel radio onderzoek". Beter bekend als radiozendamateur. Technisch ben ik niet zo onderlegd in de elektronica, maar dit soort events vind ik vaak leuk om te luisteren.

Lees Meer

Time Stack van de Maan

Een tijdje gelden maakt ik al eens een Time Stack van de Maan. Nu verveelde ik me gisteravond. In de keuken zag ik de maan door het raam schijnen. De camera gepakt en een paar foto's gemaakt. De maan is erg fel, dus de mooie blauwe lucht verdween een beetje door de korte sluitertijd. Met de Triggertrap op een interval van drie minuten de eerste Time Stack aangezet. Niet bij stilgestaan dat de Maan al in zijn neergaande baan bezig was. Bij foto vier liep de Maan al uit beeld. De Triggertrap nu ingesteld op 90 seconden en de Maan hoger in beeld laten beginnen.

12 foto's, Sluitertijd 1/250, Diafragma F/11, 400mm, Interval 90 seconden

Emsradweg + LF9 2017

Chamsin langs de Ems, ter hoogte van Walchum

Begin dit jaar bij maken van de plannen had ik ook het idee om een tocht te maken langer dan een weekend, maar geen hele week. Een beetje rond vragend en googlend kwam ik uit op de Emsradweg. Gezien het eindpunt Emsden wat raar ligt voor een redelijke treinverbinding terug besloot ik via de LF9, vanaf Weener, naar Groningen te fietsen. Een totaal van 480km. Mooi voor 3 en halve dag fietsen. Hemelvaart was al volgepland, dus Pinksteren zou het worden met een paar daagjes extra.

Lees meer...

Melkweg Panorama

Al heel lang wou ik deze foto maken! Steeds kwam het er niet van. Te veel lichtvervuiling, slecht weer. Afgelopen weekend mee gedaan aan de waddenworkshop fotografie van Johan van der Wielen. Onder zijn leiding, drie dagen fotograferen op Schiermonnikoog. Zaterdag op zondag was het kraakhelder. De Melkweg zou om 3:00 uur goed zichtbaar zijn, terwijl de schemering al om 3:30 uur zou beginnen. Om 1:00 uur vertrokken we met een groep vanaf het pension naar de Kwelders. Officieel de donkerste plek van Nederland. Eerst wat oefenen en spelen met de camera tot het echt zover was. Aan de horizon was wel lichtvervuiling te zien, maar de Melkweg kwam er bovenuit.

Camera Canon EOS 5D mk3, Lens Irix 15mm F2.4, ISO 6400, Sluitertijd per foto 20 sec., Aantal foto's 3