Foto-Expeditie Lofoten en Vesterålen

En dan word je veertig... Een mijlpaal? Iets wat je moet vieren? Zelf wou ik wel wat speciaals doen om er een leuke herinnering aan over te houden! Een mooie reis naar een plek waar ik nog niet ben geweest en wat anders. Tijdens de afgelopen Waddenworkshops Fotografie had ik al gehoord van deze Foto-Expeditie naar het noorden van Noorwegen.

In typische stijl, was ik redelijk laat met boeken van de reis. Via Facebook leerde ik dat er nog 1 plek vrij was. Gelukkig was ik nog op tijd. En dan begint het voorbereiden. Welke kleding, en voldoen mijn cameraspullen. Doormiddel van de nodig kortingsacties, redelijk goedkoop aan de benodigde toevoegingen kunnen komen. Met name op kleding gebied. Thermo-ondergoed, Winddichte wax-broeken, waterdichte wanten.

Lees meer...

Soms...

Soms... ga je ga je door periodes waarvan je denkt...Waarom!? Door zo'n periode ga ik nu. Werk, privé, fysiek... het loopt allemaal niet lekker. Iets doen is eigenlijk al te veel. Met veel pijn en moeite mezelf naar de sportschool gesleept, maar dat werd deze avond geen succes...

Lees Meer

Korte Vakantie KISC

Na een wat korte zomer vakantie, ben ik afgelopen Oktober een korte week naar mijn vaste bestemming in Zwitserland geweest! Een mooie plek en relatief goedkoop.

Voordeel is dat de omgeving bekend is en er altijd wel bekenden zijn. Ook nu. De DWP waar ik vaker met mee gaat is er ook. Het doel is om leuke wandelingen te maken en foto's te maken. De twee nieuwe lenzen zijn mee en ook de Irix 15 voor de nachtfoto's.

Lees Meer

'Shooting for Stars'

'Shooting Stars' oftewel 'Vallende Sterren'. In het weekend van 10 tot 13 Augustus was het weer tijd voor de jaarlijks Perseïdenzwerm met meer dan 40 vallende sterren per uur. Nu had ik de paar weken eerder ook al een poging gewaagd, maar door bewolking viel er hier in de regio niet veel te zien.

Lees meer

SSTV vanuit ISS - 20 jaar ARISS event

Een van mijn veel interesse is de radiohobby. Jaren geleden voor het Agentschap Telecom examen gedaan voor het doen van "experimenteel radio onderzoek". Beter bekend als radiozendamateur. Technisch ben ik niet zo onderlegd in de elektronica, maar dit soort events vind ik vaak leuk om te luisteren.

Lees Meer

Time Stack van de Maan

Een tijdje gelden maakt ik al eens een Time Stack van de Maan. Nu verveelde ik me gisteravond. In de keuken zag ik de maan door het raam schijnen. De camera gepakt en een paar foto's gemaakt. De maan is erg fel, dus de mooie blauwe lucht verdween een beetje door de korte sluitertijd. Met de Triggertrap op een interval van drie minuten de eerste Time Stack aangezet. Niet bij stilgestaan dat de Maan al in zijn neergaande baan bezig was. Bij foto vier liep de Maan al uit beeld. De Triggertrap nu ingesteld op 90 seconden en de Maan hoger in beeld laten beginnen.

12 foto's, Sluitertijd 1/250, Diafragma F/11, 400mm, Interval 90 seconden