View all essays

Fietsen 2017

2016 ligt intussen alweer een paar weken achter ons. De winterse weken zijn voorlopig voorbij. Nog eventjes en dan dient ook mijn 40ste levensjaar zich aan en dan nog een maandje naar de Lente. Hoewel de fiets nog regelmatig de schuur uitkomt, zal die daar tot de Lente toch regelmatig verblijven. Tot die tijd zijn er gelukkig ook nog veel leuke dingen te doen. De laatste tijd weer veel aan fotograferen, roeien en ook een paar weekendjes weg.

2016

De wintermaanden zijn ook bij uitstek geschikt om plannen te maken voor het komende jaar. Wel of niet fietsen, weer met een groepsreis, scouting en alle andere activiteiten.

Ik heb heel lang getwijfeld om in 2017 weer op de fiets te stappen. Mijn plan voor 2016 om van Berlijn via Kopenhagen naar Stockholm te fietsen viel een beetje in duigen. Nou ben ik altijd al wel gevoelig voor spanningen, maar dit keer was de aanloop bijna niet te doen. Eenmaal onderweg ging het wel maar het fysieke gat was geslagen en een paar nachten slecht slapen deden de rest. De tocht kwam tot Kopenhagen.

Bij de veerboot van Stubbekøbing naar Bogo

Toch kijk ik met tevredenheid en plezier terug op de fietstocht. De fiets, de uitrusting, de route, de ervaringen tijdens het fietsen... allemaal prima. Dus 2017 gaat er weer een paar fietstochten komen.

2017

Zoals gezegd dus weer fietsen, maar waar naar toe!? Een collega vroeg mij hoe ik aan mijn routes kwam. Daar moest ik zelf eigenlijk ook over nadenken. Vaak door ideeën van anderen, maar ook de kaart van Europafietsers zijn een bron van inspiratie.

In de planning staan nu 2 tochten. Met Pinksteren ben ik van plan de Emsradweg te gaan fietsen. Hier hoorde ik al meerdere goede verhalen over. Het mooie is dat ik een klein deel al ken van de R1. De tocht begint bij de bron van de rivier de Ems tussen Paderborn en Bielefeld, en gaat met de stroom mee naar het noorden. Voor het gemak, buig ik voor het eind af naar westen om over de LF 9 naar Groningen te fietsen. Van daaruit is het dan weer met de trein naar huis.

In Denemarken fietste ik een stuk langs de Oostzee. Prachtige stranden en mooie natuur. Dat wou ik nog een keer. Op de kaart van de Europafietser zag ik dat een deel van de Hanzeroute hier langs liep, maar dan door Duitsland. De route is in totaal 3600km lang. Veel te lang voor mij om in een keer te fietsen en het stuk langs de Oostzee heeft wel mijn voorkeur. Na een kleine studie van de route en GPS track gaat mijn route nu van Bremen naar Berlijn. De route is nog niet helemaal compleet en af, maar het aantal kilometers komt om en nabij de 900km. Meer dan het in 2016 werd, maar nog minder dan de R1. Dus moet het haalbaar zijn.

Chamsin aan de Oostzee bij Ulslev

Daarnaast zullen er nog de nodige Micro avontuur tochten, LOL-fietstochten en Cyclevisions zijn...en wat al niet meer....

  • Voorbereiding Fietsreis 2016

    Binnenkort begint mijn fietsreis 2016. De reis volgt de Radfernweg van Berlijn naar Kopenhagen en daar steek ik over naar Zweden en volg verder de Eurovelo 10 van Malmö naar Stockholm. Volgens de gps track net iets meer dan 1600km. Afgelopen jaar was de…

    Zomertijd

    25 op 26 maart ging de zomertijd in! Wat toepasselijker om dan weer de met de fiets weg te gaan en heerlijk een stuk te gaan fietsen en kamperen. De laatste keer was alweer met de jaarwisseling en sindsdien niet meer veel gefietst. Volgens mij twee keer…