View all essays

Zomertijd

25 op 26 maart ging de zomertijd in! Wat toepasselijker om dan weer de met de fiets weg te gaan en heerlijk een stuk te gaan fietsen en kamperen. De laatste keer was alweer met de jaarwisseling en sindsdien niet meer veel gefietst. Volgens mij twee keer met de LOL. De nieuwjaarsrit van de LOL zou mij deze rit bijna opbreken...

Een weekendje weg met de fiets. Vaak zijn dat bij mij ritjes van tussen de 175 en 200km. Ook nu was de de afstand 185km. Vanaf Deventer naar Elspeet, langs de randmeren naar Hilversum en Loosdrecht om daar te overnachten bij "Fort Spion". Daarna door naar Amsterdam en Haarlem om te eindigen in Zandvoort. De terugreis ging met de trein.

De route

Naar Elspeet betekende een aantal heuveltjes pakken en lekker door de bossen fietsen. Een mooi contrast met het tweede deel van de route. Door de noord, noordoosten wind verliep de tocht letterlijk voor de wind. Niet te warm en zeker niet te koud. Bij de randmeren een stuk via de LF9 gefietst. Dit is eigenlijk een smal fietspad waar ook veel racefietser komen. Het ging soms rakelings langs elkaar. De omgeving rond Hilversums verbaasde mij het meest. Met een zandverstuiving en heidegebieden. Op het moment dat ik Loosdrecht binnen reed weg ik hard afgestraft voor mijn nalatigheid na afloop van de LOL nieuwjaarsrit... Ik heb toen mijn fiets niet echt goed schoon gemaakt een het zout kon zich een tijdje te goed doen aan de ketting. Als gevolg dat nu de ketting brak... Gelukkig duurde het repareren niet al te lang, maar toch echt schoon word je er niet van!

Fort Spion

Fort Spion

Sinds een paar jaar heb ik het "groene" boekje. Daarmee mag je op Natuurcampings staan. Fort Spion is een fort dat gebouwd is aan het eind van de 19e eeuw en nog eens verstevigd is in 1933. Nu is het een Natuurcamping voor maximaal 10 tenten. Volgens de beheerder was ik de 2e bezoeker van 2017. De camping is basic, maar heeft alles wat nodig is. Omdat de avond nog in de wintertijd was was het snel donker, dus was het snel de slaapzak in. De noordenwind maakte het er niet warmer op en ik was de enige gast. Gelukkig waren de vogels de volgende ochtend in een goed humeur... vrolijk fluitend was het zomertijd geworden.

Nog koud van de nacht ging het verder langs de vele wateren die het westelijk deel van het land rijk is. Ook werd de verstedelijking steeds duidelijker. Amsterdam naderde en werd gepasseerd. Het blijft apart hoe druk het hier altijd schijnt te zijn. Eenmaal aangekomen in Zandvoort was het genieten van de zon. Het was er erg druk vanwege een hardloopwedstrijd. In de trein waarmee ik terug naar Amsterdam zou gaan, stond het vol. Gelukkig stapten zij allemaal uit en was er ruimte genoeg. Vanaf CS was het met de IC naar Berlin Ostbahnhof. De ideale trein om je fiets met mee te nemen. Een ruime coupe met goede stoelen. En gezien het tijdstip ook nog niet vol met gereserveerde plekken.

Voor meer foto's zie: Album Voorjaarsrit 2017

  • Fietsen 2017

    2016 ligt intussen alweer een paar weken achter ons. De winterse weken zijn voorlopig voorbij. Nog eventjes en dan dient ook mijn 40ste levensjaar zich aan en dan nog een maandje naar de Lente. Hoewel de fiets nog regelmatig de schuur uitkomt, zal die…

    Melkweg Panorama

    Al heel lang wou ik deze foto maken! Steeds kwam het er niet van. Te veel lichtvervuiling, slecht weer. Afgelopen weekend mee gedaan aan de waddenworkshop fotografie van Johan van der Wielen. Onder zijn leiding, drie dagen fotograferen op…