View all essays

Melkweg Panorama

Al heel lang wou ik deze foto maken! Steeds kwam het er niet van. Te veel lichtvervuiling, slecht weer. Afgelopen weekend mee gedaan aan de waddenworkshop fotografie van Johan van der Wielen. Onder zijn leiding, drie dagen fotograferen op Schiermonnikoog. Zaterdag op zondag was het kraakhelder. De Melkweg zou om 3:00 uur goed zichtbaar zijn, terwijl de schemering al om 3:30 uur zou beginnen. Om 1:00 uur vertrokken we met een groep vanaf het pension naar de Kwelders. Officieel de donkerste plek van Nederland. Eerst wat oefenen en spelen met de camera tot het echt zover was. Aan de horizon was wel lichtvervuiling te zien, maar de Melkweg kwam er bovenuit.

Camera Canon EOS 5D mk3, Lens Irix 15mm F2.4, ISO 6400, Sluitertijd per foto 20 sec., Aantal foto's 3

  • Zomertijd

    25 op 26 maart ging de zomertijd in! Wat toepasselijker om dan weer de met de fiets weg te gaan en heerlijk een stuk te gaan fietsen en kamperen. De laatste keer was alweer met de jaarwisseling en sindsdien niet meer veel gefietst. Volgens mij twee keer…

    Emsradweg + LF9 2017

    Begin dit jaar bij maken van de plannen had ik ook het idee om een tocht te maken langer dan een weekend, maar geen hele week. Een beetje rond vragend en googlend kwam ik uit op de Emsradweg. Gezien het eindpunt Emsden wat raar ligt voor een redelijke…