View all essays

SSTV vanuit ISS - 20 jaar ARISS event

Een van mijn veel interesse is de radiohobby. Jaren geleden voor het Agentschap Telecom examen gedaan voor het doen van "experimenteel radio onderzoek". Beter bekend als radiozendamateur. Technisch ben ik niet zo onderlegd in de elektronica, maar dit soort events vind ik vaak leuk om te luisteren.

Ter ere van het 20 jarig bestaan van ARISS (Amateur Radio on ISS) werd vanuit het ISS een aantal dagen SSTV uitgezonden. SSTV is een afbeelding dat via audio word verzonden. Op de valreep van het event lukt het toch een aantal "passes" mee te pakken en een aantal afbeeldingen te ontvangen.

  • Time Stack van de Maan

    Een tijdje gelden maakt ik al eens een Time Stack van de Maan. Nu verveelde ik me gisteravond. In de keuken zag ik de maan door het raam schijnen. De camera gepakt en een paar foto's gemaakt. De maan is erg fel, dus de mooie blauwe lucht verdween een…

    'Shooting for Stars'

    'Shooting Stars' oftewel 'Vallende Sterren'. In het weekend van 10 tot 13 Augustus was het weer tijd voor de jaarlijks Perseïdenzwerm met meer dan 40 vallende sterren per uur. Nu had ik de paar weken eerder ook al een poging gewaagd, maar door bewolking…