View all essays

Time Stack van de Maan

Een tijdje gelden maakt ik al eens een Time Stack van de Maan. Nu verveelde ik me gisteravond. In de keuken zag ik de maan door het raam schijnen. De camera gepakt en een paar foto's gemaakt. De maan is erg fel, dus de mooie blauwe lucht verdween een beetje door de korte sluitertijd. Met de Triggertrap op een interval van drie minuten de eerste Time Stack aangezet. Niet bij stilgestaan dat de Maan al in zijn neergaande baan bezig was. Bij foto vier liep de Maan al uit beeld. De Triggertrap nu ingesteld op 90 seconden en de Maan hoger in beeld laten beginnen.

12 foto's, Sluitertijd 1/250, Diafragma F/11, 400mm, Interval 90 seconden

  • Emsradweg + LF9 2017

    Begin dit jaar bij maken van de plannen had ik ook het idee om een tocht te maken langer dan een weekend, maar geen hele week. Een beetje rond vragend en googlend kwam ik uit op de Emsradweg. Gezien het eindpunt Emsden wat raar ligt voor een redelijke…

    SSTV vanuit ISS - 20 jaar ARISS event

    Een van mijn veel interesse is de radiohobby. Jaren geleden voor het Agentschap Telecom examen gedaan voor het doen van "experimenteel radio onderzoek". Beter bekend als radiozendamateur. Technisch ben ik niet zo onderlegd in de elektronica, maar dit…