View all essays

Korte Vakantie KISC

Na een wat korte zomer vakantie, ben ik afgelopen Oktober een korte week naar mijn vaste bestemming in Zwitserland geweest! Een mooie plek en relatief goedkoop.

Voordeel is dat de omgeving bekend is en er altijd wel bekenden zijn. Ook nu. De DWP waar ik vaker met mee gaat is er ook. Het doel is om leuke wandelingen te maken en foto's te maken. De twee nieuwe lenzen zijn mee en ook de Irix 15 voor de nachtfoto's.

Het weer werkte echt mee! Hoewel het niet echt warm was, stond de zon wel goed te schijnen en smeren was dan ook wel nodig. Alleen in de schaduw was dan weer erg koud!

Bij aankomst viel het al op dat er geen maan stond! De volgende dag na de wandeling geïnformeerd bij de staff over de mogelijkheden om in het Üschinental nachtfoto's te gaan maken! Dit dal is via een asfaltweg te bereiken. In Stellarium nog eventjes gecheckt hoe de Melkweg stond en kort na het eten de tas gepakt voor een donker wandeling de bergen in! De benen merkten het wel. Na de wandeling eerder op de dag en deze weer omhoog.

De plek was een beetje op de gok uit herinneringen. en toch was het wat anders dan ik bedacht had. Maar dit was met de staff afgesproken plek, dus moest het er maar mee door! Verder had ik ook geen andere ideeën die donkerder waren, een bankje hadden en aan een asfaltweg lagen

Gelukkig was het kraak helder en viel de temperatuur mee. Door de hoeveelheid aan sterren waren er weinig sterrenbeelden te herkennen. Gelukkig was daardoor de Melkweg goed te zien. Zelfs ons naburige stelsel liet zich zien.

De startrail werd helaas onderbroken door een passerend auto! Toch heb ik er 115 foto's gemaakt voor de startrail en de nodige losse foto's. Het koelde intussen erg af. Omdat het al vroeg donker was, was ik ook op tijd weg op het centrum!

De overige dagen vulde zich met meer wandelingen en foto's maken! Door het harde licht, weinig bergen gefotografeerd. In plaats daarvan meer Longexposure foto's gemaakt van watervallen, gebruikmakend van mijn nieuwe filters.

Helaas kwam ook aan deze vakantie een einde. Na een treinreis van 11,5 uur stond ik weer in Deventer. Kan niet wachten totdat ik weer naar Zwitserland ga...

  • 'Shooting for Stars'

    'Shooting Stars' oftewel 'Vallende Sterren'. In het weekend van 10 tot 13 Augustus was het weer tijd voor de jaarlijks Perseïdenzwerm met meer dan 40 vallende sterren per uur. Nu had ik de paar weken eerder ook al een poging gewaagd, maar door bewolking…

    Soms...

    Soms.. . ga je ga je door periodes waarvan je denkt... Waarom!? Door zo'n periode ga ik nu. Werk, privé, fysiek.. . het loopt allemaal niet lekker. Iets doen is eigenlijk al te veel. Met veel pijn en moeite mezelf naar de sportschool gesleept, maar dat…