View all essays

Soms...

Soms... ga je ga je door periodes waarvan je denkt...Waarom!? Door zo'n periode ga ik nu. Werk, privé, fysiek... het loopt allemaal niet lekker. Iets doen is eigenlijk al te veel. Met veel pijn en moeite mezelf naar de sportschool gesleept, maar dat werd deze avond geen succes...

Na een paar dagen van herfstweer, was het deze avond helder weer. Tijdens het eten de camera en toebehoren gepakt en daarna het donker in gefietst. Over modderpaadjes en door landerijen. Ik had al een idee. Na de vorige keer had ik nu het bekende Canon lampje afgeplakt. Camera neergezet en na een paar test foto's voor de compositie de Triggertrap aangezet voor een Startrail van bijna 180 foto's.

Sluiter op S-mode, Camera op B-mode, Triggertrap aan en... wachten. Dat is Startrailen nu eenmaal. Na een tijdje tegen een boom te hebben gezeten werd het toch wel frisjes. De camera gecheckt en daarna maar een stukje gaan wandelen. Na 1 uur 20 minuten ging het richting half elf. Omdat mijn slapen niet optimaal is wou ik het niet te laat maken!

Uiteindelijk 163 bruikbare foto's van 30sec. op ISO1250/F2.5...

  • Korte Vakantie KISC

    Na een wat korte zomer vakantie, ben ik afgelopen Oktober een korte week naar mijn vaste bestemming in Zwitserland geweest! Een mooie plek en relatief goedkoop. Voordeel is dat de omgeving bekend is en er altijd wel bekenden zijn. Ook nu. De DWP waar ik…

    Foto-Expeditie Lofoten en Vesterålen

    En dan word je veertig... Een mijlpaal? Iets wat je moet vieren? Zelf wou ik wel wat speciaals doen om er een leuke herinnering aan over te houden! Een mooie reis naar een plek waar ik nog niet ben geweest en wat anders. Tijdens de afgelopen…